50% extra netwerkcapaciteit op en lang de Amsterdamse wateren. Een grote speler op de Telecom markt zet voor de eerste keer ooit een varende 4G-zendmast in en doet dat tijdens Sail Amsterdam.De zendmast is voorzien van een nog niet eerder toegepaste non line of site transmissieverbinding waarmee het verkeer dat via de zendmast verloopt, ondanks de bewegingen van de boot, naar het reguliere netwerk overgebracht kan worden. TripleA Networks is de partij die deze varende 4G mast voor deze provider heeft mogelijk gemaakt.

TripleA Networks test samen met de provider hoe deze technologie kan bijdragen aan betere mobiele netwerkprestaties. Deze nieuwe techniek is nog niet eerder toegepast en wordt nauw gemonitord gedurende het evenement.

vf-sail-4gmast-1440Onze engineers zijn voor en tijdens het evenement nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en deployment van deze primeur.

Deze video laat zien hoe de techniek woensdag is opgebouwd en hoe de varende zendmast haar debuut maakte tijdens de SAIL-in. Naast de varende antenne bouwt TripleA Networks voor de provider diverse mobiele zendmasten tijdens Sail. Dit om extra capaciteit te creëren op locaties waar veel bezoekers worden verwacht. Zo zet TripleA Networks alle zeilen bij om klanten van de provider de beste netwerkervaring te bieden tijdens Sail Amsterdam.